Te koop: Dokter Stapenséastraat 2, 2451 AD Leimuiden

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
VRIJSTAANDE EN UITGEBOUWDE VILLA MET GARAGE, EEN EIGEN PARKEERPLAATS EN TUIN AAN EEN WATERTJE.

De woning is geheel onder ARCHITECTUUR verbouwd. Over elk detail is nagedacht, van ontwerp, inrichting en kleur. Er zijn kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt.
Deze voormalige pastorie is gelegen in het centrum van Leimuiden met winkels en watersport mogelijkheden in de buurt.

Bouwjaar: ca. 1900, Perceeloppervlakte 475m², Woonoppervlakte 225m², Inhoud 717m³, Garage 30m², Schuur 6m².

Indeling:
Via de overdekte entree naar de vestibule en hal met vide, een extra kamer met inbouwkasten aan de voorzijde. Goed te gebruiken als kantoor of thuiswerkplek. De trap met rvs-details, toilet met pantry en alles in passende kleuren. Doorzon woonkamer met houtkachel en massief eiken vloer. Via de voormalige achterdeuren (nu en-suite) naar de moderne achteruitbouw met veel glas waardoor er een zee van lichtinval is. Ook in de uitbouw is een fraaie design houtkachel geplaatst.
Via de uitbouw naar de half open keuken, ook deze is onder design ontworpen en van alle luxe apparatuur voorzien. Zoals een Quooker en Gaggenau inbouwapparatuur, dubbele USA koelkast, enz.
Vanuit de keuken entree naar de grote voorraadkelder en deur naar de garage met een ingerichte hobbyhoek.

1e Etage:
Via de vide en de designtrap naar de ruime overloop. Hier zijn 3 speciale slaapkamers gecreëerd met glazen deuren en de badkamer met dakkapel. Hoofdslaapkamer aan de achterzijde met bijzondere entree naar de badkamer met ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel, bidet, apart toilet en de aansluitingen voor wassen en drogen. Alles door een interieurbedrijf geplaatst.
Via een vlizotrap nog extra ruimte op de zolder.

Tuin:
De tuin is ontworpen door tuinarchitect Luc Engelhardt met o.a. een verhoogd terras, een design tuinhuis, een steiger aan een watertje en er is een fraai uitzicht.

Een heel bijzondere woning in het centrum van Leimuiden en van alle luxe voorzien. Deze woning moet u bezichtigen om al het design te ervaren.
Gelegen nabij de snelwegen, winkels en de Westeinderplassen.

Bijzonderheden:
- Gevels gestraald en opnieuw gestuukt
- Ruime uitbouw over de gehele achterzijde
- Ruime kelder
- 2 houtkachels
- Nabij vaarwater en snelwegen
- Diverse isolaties aangebracht
- Alles is onder architectuur aangebracht

Garantiewoning = Bouwtechnokeuring + Garantieverzekering

Oude pastorie heeft evolutie doorgemaakt

De bewoners omschrijven hun woning midden in Leimuiden als ‘met de neus in het dorp en met de kont naar de natuur’. Niettemin is hun woongeluk binnen te vinden, waar ze de oude pastorie sinds 1984 hebben geëvolueerd tot architectonische harmonie.

Eigenlijk hadden ze in 1984 een ander huis in Leimuiden op het oog. Toen ze terugreden van een teleurstellend kijkbezoek, ontdekte Vera het klassieke huis aan de dokter Stapenséastraat. Vera: ,,Al vanaf de buitenkant voelde het meteen goed. Het interieur was niet onze smaak, maar het huis klopte. De verhoudingen, de indeling van de vertrekken en de stijl zijn heel prettig.’’ Bernard vertelt hoe ze als geboren Belgen de eerste jaren hebben geprobeerd er een klassiek Hollandse interieur in te maken. ,,Dat was met lambrisering, oude paneeldeuren en klassieke kleuren.’’
Het is bijna niet meer voor te stellen hoe dat was, want al snel gooiden ze het over een heel andere boeg. Vera: ,,Het begon bij het verbouwen van de badkamer, die we bijzonder wilden maken. Toen ontstond de samenwerking met architect Marnix Verstraeten en hebben we steeds een stukje van het huis in dezelfde architectuur gemaakt.’’
Aan de buitenkant verraad het blauwgroene schilderwerk al dat de stijl binnen weleens heel anders kan zijn dan de buitenkant doet vermoeden. Vera overdrijft niet als ze zegt dat bezoekers allemaal wauw! roepen als ze binnenkomen. In de hal strijden de trap, de wandafwerking en garderobe om de aandacht die anders wel naar boven gaat, waar een glas-in-lood raam in het trappengat en het glazen raamwerk in het plafond voor een bijzonder lichtinval zorgen.
De hal is nog maar een introductie van wat de woonkamer te bieden heeft. Te beginnen bij de tussendeur waarvan de vormgeving is afgestemd op het houtwerk dat in het hele interieur is toegepast. Ook in de woonkamer is alles op elkaar afgestemd. Het lijkt wel of alles speciaal is ontworpen, maar meubels en wand- en vloerafwerking gewoon goed op elkaar afgestemd. Ook hier valt plafond weer op vanwege het handgemaakte houten raamwerk.
Vanuit de woonkamer trekt het licht aan de achterkant naar de serre, die qua stijl afwijkt van de woonkamer, maar aansluit op de beleving. Vera: ,,De serre is 25 jaar geleden aangebouwd. De vorm is een bijzondere toevoeging bij de stijl van het huis. Als je van buiten kijkt zie je dat het klopt. Het is een mooie lichte ruimte, waar we het liefst zitten.’’
Vanuit het volle licht van de serre lijkt de keuken een donkere ruimte. Bernard: ,,We hadden daar inderdaad wat meer licht in willen hebben, maar als je in de keuken staat valt het eigenlijk weer mee.’’ De stijl van de keuken is een logisch vervolg op het interieur van de andere vertrekken.
Echt afwijkend is de televisie- en loungekamer voor hun inmiddels volwassen kinderen. De vier slaapkamers boven zijn stijlvol – die van de kinderen in tienersfeer - en tegelijkertijd opmerkelijk praktisch. De opbergruimte zijn in het design opgenomen.
Doordat Vera en Bernard telkens een vertrek hebben veranderd, is het nog steeds mogelijk om iets aan het interieur te veranderen zonder dat de sfeer geweld wordt aangedaan. Vera: ,,Het is tijdloos en naar onze wensen, maar andere bewoners kunnen er makkelijk weer een eigen identiteit aan geven. Ik zou beginnen met de badkamer.’’

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 25072/3919516
Vraagprijs € 598.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 3 januari 2018
Laatste wijziging Woensdag 24 oktober 2018
Bouw
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1900
Type dak Zadeldak
Keurmerken Bouwkundige keuring
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 475 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 224 m²
Inhoud 717 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 4 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan water
In centrum
Beschutte ligging
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Noord west
Heeft een achterom Ja
Staat Gebouwd onder architectuur
Energieverbruik
Energielabel G
CV ketel
CV ketel Combi Connect + Daalderop
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2011
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Elektrische boiler
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Parkeergelegenheid Aangebouwde stenen garage
Heeft een balkon Ja
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft een dakraam Ja
Terug
Recent bekeken